به گزارش مشرق به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، یک سخنگوی اقدام خارجی اتحادیه اروپا امروز چهارشنبه با نقض قوانین بین المللی مبنی بر لزوم عدم مداخله در امور داخلی کشورهای مستقل خواستار آزادی شهروند کانادایی شد که در چین متهم به جاسوسی شده است.
این سخنگوی اقدام خارجی اتحادیه اروپا در این خصوص ادعا کرد: حقوق تبعه کانادایی برای دستیابی به یک محاکمه عادلانه و روند قضائی منصفانه به خصوص برای دستیابی به محاکمهای علنی رعایت نشده است!
آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا هم ساعاتی پیش در این باره گفته بود: از پکن میخواهیم تا شهروند کانادا را فوراً و بدون هر گونه قید و شرطی آزاد کند.
دادگاه شهر «داندونگ» چین، «مایکل اسپاور» شهروند کانادایی را به جرم جاسوسی و ارائه غیرقانونی اسرار دولتی چین به دیگر کشورها، به تحمل ۱۱ سال حبس محکوم کرد.
دادگاه داندونگ همچنین اعلام کرد که داراییهای اسپاور به ارزش ۵۰ هزار یوان چین (معادل ۷ هزار و ۷۱۴ دلار آمریکا) مصادره و وی از خاک چین اخراج خواهد شد. این دادگاه اشارهای به اینکه وی چه زمانی اخراج خواهد شد، نکرد.
مایکل اسپاور همراه با «مایکل کوریگ» دیگر شهروند کانادایی در سال ۲۰۱۸ در چین بازداشت شدند. این بازداشت پس از آن روی داد که کانادا «منگ وانژو» شهروند چینی و مدیر مالی شرکت فناوری «هواووی» را بازداشت کرد که در حال حاضر با استرداد احتمالی به ایالات متحده روبرو است، چرا که متهم به نقض تحریمها شده است. پکن از این اقدام به عنوان تلاش واشنگتن برای ممانعت از توسعه فناوریهای چین یاد کرده است.
در مقابل، اتاوا مدعی است که بازداشت شهروندان کانادایی توسط پکن اقدامی خودسرانه بوده است. «مارک گارنو» وزیر امور خارجه کانادا هم میگوید که آزادی این دو شهروند از بالاترین اولویت برخوردار است.
تصمیم دادگاه چین مبنی بر صدور حکم برای اسپاور یک روز پس از این اعلام شد که این دادگاه حکم اعدام «رابرت شلنبرگ» دیگر شهروند کانادایی را به جرم قاچاق مواد مخدر، تائید کرده بود. زمان دادگاه کوریگ نیز که با اتهامات جاسوسی رو به رو است، هنوز اعلام نشده است.
دولتهای غربی و در رأس آنها آمریکا همواره اتهاماتی برضد چین و همچنین غولهای فناوری این کشور مبنی بر جاسوسی و سرقت اطلاعات از طرق مختلف شامل حملات سایبری مطرح میکنند حال آنکه پکن شدیداً این اتهامات را رد میکند.
پیشرفتهای چشمگیر شرکتهای فناوری چینی از جمله شرکت هواووی در زمینه فناوریهای نوین ارتباطی، دولتهای غربی و شرکتهای تابعه شأن را از پیدا شدن رقیبی قدرتمند که جایگاه آنها را در عرصه فناوریهای جهانی به مخاطره میاندازد، به شدت نگران کرده است.